4 Mayıs 2016 Çarşamba

Kırıkkale Yöresel Yemekleri

Madımak

Hazırlanışı

1 kilo madımak
2 kuru soğan
1 kırmızıbiber
Tuz
Salça
İsteğe bağlı baharat
Toplanan madımaklar bulgur, salça birlikte pişirilir. Üzerine tereyağı eritilerek, sarımsaklı yoğurt ile birlikte dökülerek hazırlanır.


Fiyat: 12 TL Porsiyon

5 yorum:

  1. Daha önce hiç görmemiştim mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili özlem hanım kesinlikle denemelisiniz. Tarifsiz bir lezzet. Kırıkkale yöresine ait ender, nefis yemeklerden bir tanesidir. :)

      Sil
  2. Daha önce hiç görmemiştim mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. tam benlik bir yemek tarifi sebze çok severım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ümüş hanım .Çok hafif ve doyurucu bir yemektir. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz. :)

      Sil